dimarts, 29 de juliol del 2008

Cuperos!


Seguim amb el darrer ple.... un xollo!. Abans no arribi l'Agost farem safareig d'un altre punt...
L'Ordenança de distribució de publicitat!.
Com bé deia CiU passem de 25 fulls a 5. Fantàstic!.
I el que més ens espanta!. Passem d'una ordenança que no es feia complir, a una que controlaran. Es a dir, a una amb la que ens controlaran. Quina por!.
Segons CiU, el que més molesta són els anuncis fixos. Cartells, pancartes... Curiós, nosaltres que estem ben farts de la publicitat comercial que ens colga bústies, portes, accessos... i per CiU el que molesta són les pancartes i cartells.
També ens diuen que donaran preferència als serveis municipals i a les entitats sense ànim de lucre.
La Cup en canvi, llegint algun que altre article, ens va donar una altre impressió. Pel que varem sentir, sembla que s'equipara la publicitat comercial amb la de les entitats i col.lectius. Caldrà veure-la, abans no s'aprovi definitivament.
Si l'Ajuntament no la penja, podríeu fer-ho alguns del grups polítics, oi?. I és que ens ha picat la curiositat!.
L'article sobre l'obligat compliment del pensament únic, també ens va deixar glaçats. Es veu que només podrem parlar de festetes!.
I una darrera cosa que ens va agradar. “El problema no és com es distribueix la publicitat, sinó com s'apropia la publicitat de l'espai públic”. Qui ho va dir això?... doncs, els cuperos, evidentment.
Anàvem a dir, que us esteu guanyant el sou per què es nota que us ho heu treballat a fons, però ara que hi caiem, vosaltres no teniu sou, oi?.
Encara haurem d'admetre que sort que hi sou allà dins. Amb discrepàncies o sense hem de reconèixer que amb el que dieu, ens obligueu a pensar, a rumiar i a qüestionar-nos com funcionen les coses allà dins. Massa vegades per inèrcia, què hi farem!

diumenge, 27 de juliol del 2008

No tenim padrins!


La Consulta Popular sobre Can Riera de l'Aigua també va sortir al darrer ple. Ara ja podem enviar la sol·licitud al Consell de ministres d'Espanya. Fort, oi?.
Seran els ministres qui diguin endavant o no, sobre un tema de Sant Celoni. Visca l'autonomia municipal!. Visca l'autonomia catalana!. D'això se'n diu PARTICIPACIÓ!. Tota Espanya debatent sobre el nostre problema urbanístic.
Mentre anem tramitant però tot aquest paperam, el tripartit des de la Generalitat va fent. Com be recordava la Cup, si la cosa s'allarga farem la consulta amb tots aquests terrenys ja urbanitzats. No deixa per altra banda de ser curiós, que a darrera hora – tant a darrera hora que ja era fora de termini – la Cup entrés una al·legació per a que podessin votar tots els residents a Sant Celoni amb 6 mesos d'antiguitat.
I tot i que ens crida l'atenció lo dels 6 mesos en concret, el cert és que al no ajustar-se al que diu la llei sobre el cens electoral, aprovar aquesta modificació tan sols hagués suposat endarrerir – al ser-ho rebutjat per injustos tecnicismes legals i democràtics – molt perillosament la consulta popular.
CiU per la seva banda, segueix lligant-ho insistentment amb el nou Hospital. Ja sabem per tant, amb que fonamentarà la seva campanya a favor del SÍ. Hospital sí o Hospital no!.
El PSC en canvi, seguint el tarannà del tripartit a la Generalitat,no va dir ni piu sobre aquest punt.
Per cert, als representants de la Cup, gairebé no els varem poder veure, per la gran quantitat de medalles que s'havien posat. Molt bé, molt bé, la consulta es farà gràcies a la Cup!.I es que qui no té padrins ja se sap...
Un altra punt que ens toca a tots la butxaca va ser el de les taxes de l'escola d'adults. Ens la sentirem més nostra per que els celonins i celonines la subvencionarem una mica més amb els nostres impostos i a canvi d'això els usuaris hauran de pagar unes quotes més baixes.
Els amics cuperos hi varen votar a favor per que com creuen que s'ha tendir a la gratuïtat, baixar les taxes n'és el camí. Sens dubte ho compartim. Tot i que la gratuïtat hauria d'arribar si la Generalitat no ens passés el mort als Ajuntaments, i enlloc d'haver d'assumir aquest cost que no ens pertoca, l'escola d'adults fos íntegrament subvencionada des d'altres partides i no precisament municipals. Apa!. Ja hem quedat descansats!
Per cert, als representants de la Cup, gairebé no els varem poder veure, per la gran quantitat de medalles que s'havien posat. Molt bé, molt bé, les taxes s'han abaixat per que han aconseguit 25.000 euros extres que abans cobraven els nostres polítics. I es qui no té padrins ja se sap...
Ep!, ara que ho veiem, ens assembla que ens estem repetint, oi?.... o potser no sóm nosaltres qui ens repetim?.