dijous, 24 de juliol del 2008

Olééé!!!


No hi ha dubte que els Plens ens donen vidilla!. I un Ple de més de tres hores, encara més. Parlem del primer tram del Ple d'ahir...
Ens varem assabentar que la zona blava creixia a Sant Celoni, sense que l'Ajuntament ho notifiqués als veïns afectats. Devia ser perquè, amb molt bon criteri, des de l'Ajuntament estan segurs que PROU que ho sabran quan comenci a funcionar. De fet en seran els primers a patir-la!.
Varem descobrir també que el portaveu d'ERC té poc sentit de l'humor, i mira que diuen que és signe d'intel·ligència. O potser és per això mateix.
També varem comprovar que reclamar des d'ERC més participació ARA, pot ser perillós. I més quan havent estat al govern, la participació no se l'acabaven de creure. Ai, Senyor!.
I el Consell de Poble de La Batllòria?. Molt bé la CUP reclamant que deixi de ser consultiu per a convertir-se ja, en una eina real de gestió. I molt malament la CUP amb la seva ceba de vincular la participació tan sols amb les entitats i col·lectius. Encara no veuen com s'han carregat des del nou govern la minsa participació del ciutadà de peu?.
Potser no ho acabem d'entendre... Va, un exemple.
Suposem que volem millorar l'accés a un barri. Entenem que podrà participar i fins i tot decidir-ho un representant del club petanca d'un altra barri, abans que una veïna que ho pateix cada dia, pel fet de no ser de cap entitat?.
Ho hem entès bé?. Aquesta és la participació que defensa la CUP?. Devem estar espesos!
I l'Altrium?. Altra vegada a aprovació el nou complex d'oci encallat al darrer ple.
Hi han hagut canvis. Els socialistes ara si que han dit que sí. Per què ara sí, us preguntareu?. Home, ara sí que tenen tota la informació i voten sí perquè suposarà nous llocs de treball, plaques fotovoltaiques i mecenatge solidari. Un xollo vaja!.
Els de la CUP en canvi tornen a denunciar que el que s'aprova es una il·legalitat consentida que en cap cas consentirien a un ciutadà de peu. Benvinguts a la realitat, nois!.
A més creuen que pot suposar un autèntic tap en l'accés a Sant Celoni. Ostres! Ara que ho diuen!.
L'Alcalde, com ha de ser, ho defensa perquè dona resposta a les demandes d'oci de la ciutadania celonina. Visca el comunisme, perdó volia dir el consumisme!.
Ah, i denuncia l'electoralisme dels socialistes. Home, es clar que sí, només faltaria. Algú ha d'animar el cotarro!. Socialistes i Convergents, com Gat i Gos, i que duri!
Veus, en canvi en el darrer punt que comentarem avui, el de l'aprovació del nou Pla de Protecció Civil, no ens esperàvem res. I la Cup ves per on, ha estat molt fina reclamant un Pla, no tant sols per Sant Celoni sinó per a tot el Baix Montseny. Eina molt més coherent que la merament municipal. I també denunciant la poca implicació de la ciutadania dins del Pla. Curiosament però, ho denuncien, però també han vingut a dir que ja ho exigiran pel proper Pla. Curiós, curiós, curiós!.
I en aquest punt, els socialistes i els convergents ens han tornat a alegrar l'estona amb una picabaralla final sobre qui dels dos sap portar millor la protecció civil a Sant Celoni. Olééé!!!

dimarts, 22 de juliol del 2008

Ai, els pagesos!


Ai, els pagesos!.
Sant Celoni envoltat de parcs naturals, i amb una pagesia gairebé inexistent.
Podem estar cofois quan parlem del creixement dels boscos en el nostre entorn?.
Fa una colla d'anys, quan s'anava a la Font de Bocs - a més de gaudir d'una font que rajava - ens recorden alguns que feies tot el camí anant picant del raïm que et trobaves arreu per la gran quantitat de vinyes que hi havia. Ara en canvi pins a dojo!.
Les antigues masies i els seus camps de conreu amb que s'han convertit ara?.
Enlloc de camps fent de tallafocs, i de pagesos fent de protectors del territori, què tenim ara?.
Massa forestal improductiva, boscos, boscos, boscos... i com cada any a esperar que no ens toqui el rebre amb els incendis de l'estiu.
La Diputació, rèmora d'altres temps, amb uns recursos i amb uns funcionaris inimaginables, ara sembla ser que s'ha donat compte que el que cal és tornar a omplir el nostre territori forestal de pagesos que vetllin pel seu bon estat.
Donat que els nostres polítics no s'acaben de decidir a traspassar les Diputacions a la Generalitat – un altre dia podem parlar dels motius interessats d'aquest culebró - esperem, ara que s'acosten vaques magres que el seny s'imposi i enlloc de convertir els nostres parcs exclusivament en espais d'oci per l'àrea metropolitana, tornem a poder gaudir d'un territori viu i amb una pagesia com Deu mana. Encara que se'ls hagi de fer funcionaris!.

diumenge, 20 de juliol del 2008

Un curt molt curt!


No volem ser malèvols, però dijous varem arribar una mica tard i quan varem poder seure – enmig de tanta gentada – el curt es va acabar.
No tenim disculpa. Hem de ser més puntuals, ja ho sabem!.
Anàvem però errats. Ens pensàvem que seria un documental sobre la història del cinema mundial i el seu enderrocament, i ens varem trobar amb un curt d'autor, com s'acostuma a dir ara!.
I curt, precisament curt doncs... sí que ho va ser de curt.
Encara varem tenir temps de veure un altra episodi d'en Dexter, ves per on!